Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 18 Februari 2016

bukit merah -->bukit larut --> bukit merah

Assalamualaikum (^-^)

setakat percutian pendek dua hari kiter buat 2part udah ler..
tak.. sebenarnya dah jadik 3part kalo campor ngan JJCM kat kuala gula semalam..

pepagi ahad tu kitorang siap siap nak keluar brekpes..
ikutkan dah include voucher brekpes tuk dua orang tapikan anak anak burung ambo kan ramai..
takkan nak tinggal..
nak angkut sumer cam tak berbaloi plak.. 21hengget per sorang budak baik cari makan luar..
sesambil tuh boleh jenjalan..

kitorang menuju ke kaki bukit larut.. en.laki teringin nak try roti jantan..
hamboii dier pon dah pandai cek gugel sekarang.. slalunya bab ni keje aku..

dari bukit merah ke bukit larut boleh tahan jugak jauhnya..
perjalanan amik masa 30minit ikut jalan kampung..
takde hal lah guna GPS sure tak sesat..
kesian kan, orang guna waze dah aku dok guna GPS lagi..

musim cuti ni kat mana mana pon ramai.. kitorang sampai keter dah banyak..
ramai yang jogging kat atas nun..
kitorang aim makanan jer bukan jogging..

 ada pool jugak kalo nak berenang..

kitorang sampai tak lewat sangat pon tapi makanan dah tak banyak..
sempat grab last 2 pinggan nasik lemak..

ni ler ruper roti jantan yang en.laki nak try sangat tuh..
nampak selera kan?
rasa biasa biasa jer.. tawar 
buat kat umah pon boleh.. tabur skit pepper kat atas telur tuh sure kebabom bomm..

lepas makan jejalan jap kat atas.. 
pose area ni dah cukup.. tak larat aihh nak mendaki.. 

nak tengok anak sungai pon tak dapat..atas lagi agaknya tempat orang mandi manda tu..
takper bukan datang nak mandi..
 
dalam 3 orang anak, si along paling selekeh..
bawak kasut tapi selipar jepun jugak yang dipakainya..
pakngah plak nak smart jer manjang..
dik niq ikut mood.. bab meniru orang nombor 1..

masuk hutan jap..


 
ada belia tengah melukis mural kat dinding toilet..
ni la yang bagus dari conteng pintu/dinding toilet tak tentu pasal..
ingat zaman sekolah dulu penuh pintu bilik air ngan nombor talipon siap pakej urutan..
melucah..menyumpah pon banyak.. 

 
posing jap kat tempat keje tok ayah dedulu wat kenangan..
tok ayah kan ex-askar, duduk merata rata.. taiping, melaka, PD..
pencen baru dok kelate..

hajat nak ke batu kurau carik durian..
nasib on the way tu berenti tepi jalan tanya orang..
katanya skarang bukan musim durian..kalo nak kena tunggu bulan 6-7 nanti..
so tak jadi ler.. jom balik pusing pusing bukit merah jer..
smalam tak sempat pusing kan..

 
posing sambil lalu kat luar boleh..nak masuk memang tak boleh..
kesuntukan masa nih.. jap lagi kol 12pm nak check out.. 

 
muncung itik takyah nak tarik sangat.. 
no means no!!!

 
nampak basikal nih.. ehh sempat kalo naik..
lets cekidout.. 

 
boleh tahan mahal.. setengah jam charge 45hengget tuk bsikal besar.. boleh muat 6 orang..
kecik skit muat empat orang jer..
yang sebiji sebiji kang kesian plak dik niq nak mengayuh..
blasah la labu kiter amik yang besar..


 
sibuk nak mengayuh sama.. dah tau awak tu pendek dok la dendiam..

my peberet hero's..

 
stop nak bergambar tak dilayan dorang..
berebut itu lebih penting..

 
rasakan!! kiter kasi dera skit..
mak pak boleh rileks telan angin..

 
lepas sorang, sorang kena dera..

 
penginapan kampung air..
nampak best jugak kat sini..
rate bilik paling murah pon 700++ semalam.. dua kali ganda rate bilik aku..
hurmmm tak kesio den..
aku yang tak mampu ni rasa membazir ler..

 
bebudak takmo layan kita feeling berdua jer lah.. 
genap 11taon usia perkahwinan kitorang tanggal 10feb lepas..
tenkiu Allah..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

cantik pemandangan kat sana eh

Kakzakie Purvit berkata...

Seronok menikmati jenjalan dgn keluarga - semuanya ceria:)
Dah 10 tahun dgn 3 permata Zee
Separuh dari usia rumahtangga kakak Zee
Sepuluh tahun lagi anak-anak Zee semua bujang macam anak dara kakak (3 juga)
Tapi Zee boleh tambah mana tahu dpt anak dara:)

Norhayati Mohd Isa berkata...

Jauh cari bekfes tu Zee smpi bukit larut..
Nampak mcm sedap jer roti jantan tu ye..
Ropanya tawar..
Alahai kesian en hubby tu..

Sian kena dera kayuh basikal..
Makpak mkn angin ye :D

Aku Penghibur berkata...

wahh bestnya..jalan-jalan

cantik2 tempatnya

Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

shark berkata...

bukit merah pegi dah..bukit larut belom hehe :)
tgk2 kehijauan ni bagus gak, lapang otak kan :)

Puan Kutu berkata...

first of all happy belated annivesary buat zee n suami..along suka selipar ye..bley geng ngan anty..anak2 anty pun toeu perangai sama.selesa pkai selipar je.haha..

percutian keluarga walaupun biasa2 yg penting dpt spent time together..anak2 happy tu yg lebih bermakna.

babYpose berkata...

Cutenya basikaltu ZS, menu brekfes di guggle jauh pula lokasinya, belum pernah sampai lagi. Bila tempat mendaki kalau tak plan susah nak sampai kemuncak kan..

aryan azra berkata...

bestnyer jalan-jalan...

alhamdulillah dah 11 tahun, moga dipnajangkan jodoh hingga ke dalam syurga

Mummydearie berkata...

Gambar last tu kira posing romantika d amour sempena anniversary yang ke-11 lah ya, Zee ^_^

Anak-anak saya lagilah pulak, tak reti pakai kasut. Asyik nak sarung sandals aje. Kalau kita tak nampak, memang selipar jamban pun dia boleh bawa berjalan tau!

Puas dok fikir nak pergi Perak, jalan-jalan mengenali tanahair tercinta kononnya tapi sampai sekarang pun plan tak pernah menjadi!

hainom OKje berkata...

Ni kira jalan jalan Anniversarylah ek....
Ok Hapoy Anniversary buat korang berdua, moga kekal bahagia hingga ke jannah....

LYAfrina berkata...

cantiknya view..lya suka pegi tmpat2 camni..damai n tenang j rasa